Det svåraste efter en separation: Att vara borta från sina barn

Separerad med barn

2021 skilde vi oss, jag och E. Vi är fortfarande goda vänner, har lyckligtvis lätt för att prata med varandra och hjälper varandra så mycket vi kan när det gäller barnen.

Men kommer det alltid att vara så? När vi får in andra i våra liv, kommer allt fortfarande att vara likadant? Jag önskar jag kunde säga med säkerhet att vi alltid kommer kunna prata med varandra. Men samtidigt har jag sett så många andra par där det skurit sig när en eller båda hittat nya partners. Jag har lovat mig själv att för barnen skull ska jag alltid prata med E. Jag hoppas att det kommer att kunna vara så.

Hur mycket vi än försöker skydda våra barn från smärtan av vår separation kommer de oundvikligen att känna den. Och en av de svåraste delarna av att vara en separerad förälder är att alltid vara borta från sina barn när de är med den andra föräldern

Det är svårt nog att vara ifrån sina barn när man är på semester eller jobbar över, men när man är separerad känns det som om man aldrig kommer att få se dem igen. Varje gång de åker till den andra föräldern känns det som om en bit av ditt hjärta slits ut.

Jag vill verkligen att de ska få vara med sin mamma, för mig är det självklart. Samtidigt påminns jag om hur värdefull tiden med barnen är. Hur fort de här åren går och att tvingas inse hur mycket jag missar, eftersom vi inte kunde få vår kärlek att hålla.

Och även om jag vet att jag snart kommer att träffa dem igen gör det inte smärtan mindre verklig. Jag måste bara lita på att tiden från varandra kommer att vara värd det i längden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *