Hur fidgetleksaker kan vara till nytta även för vuxna!

Fidget leksaker Leksakscity

När du tänker på fidgetleksaker är det troligt att du tänker på dem som leksaker för barn. Och även om det är sant att barn kan ha nytta av att använda fidgetleksaker för att hjälpa dem att fokusera och hålla sig lugna, visste du att vuxna också kan ha nytta av dem? I det här blogginlägget kommer jag att dela med mig av några av de sätt på vilka fidgetleksaker kan hjälpa vuxna i deras vardag. Fortsätt läsa för att lära dig mer!

  1. Det kan hjälpa till att lindra stress och ångest.
    Om du är någon som lätt blir stressad eller ängslig kan det vara ett bra sätt att hålla dig lugn och fokuserad om du har en fidgetleksak till hands. Att fippla med en leksak kan hjälpa till att styra om dina tankar och ge ditt sinne en paus från det som orsakar dig stress eller ångest. Dessutom är det mycket mer diskret än att t.ex. gå fram och tillbaka eller knacka oavbrutet med foten!
  2. Fidgetleksaker kan bidra till att förbättra din koncentration och ditt fokus.
    Om du har svårt att hålla dig fokuserad på uppgifter kan en fidgetleksak hjälpa dig att öka din koncentration. Det har visat sig att fidgeting ökar blodflödet och syretillförseln till hjärnan, vilket i sin tur kan förbättra den kognitiva funktionen. Så nästa gång du kämpar för att hålla dig fokuserad på jobbet eller när du studerar, försök att sträcka dig efter en fidgetleksak i stället för att ta en ny kopp kaffe.
  3. Fidgetleksaker kan öka dina energinivåer.
    Det kan verka kontraintuitivt, men fidgeting kan faktiskt bidra till att öka dina energinivåer. När du rör din kropp hjälper den till att frigöra dopamin och endorfiner, som är kända som ”lyckohormoner” Dessa hormoner kan förbättra ditt humör och ge dig en välbehövlig energikick när du känner dig trög. Så om du någon gång behöver en uppiggare, ta fram en fidgetleksak i stället för att ta en ny kopp kaffe eller energidryck.

Familjens favoriter

R's favorit, katt tangle

R har en speciell favorit som faktiskt näst Bruno (hennes gosebjörn) är hennes allra bäste leksak som hon kan greja länge med varje dag. Det är en tangle, nästan som den på bilden. Hennes är bara mer sliten och i andra färger. En klar favorit som dessutom håller riktigt bra!

V har flera favoriter men alla går på samma tema som med all säkerhet relaterar till hans ålder. Han bara älskar dessa bajsande djur och har flera stycken som han med stor förtjusning klämmer på och oftast skrattar så där innerligt att man bara smälter av att lyssna på honom.

V's favorit - bajsande djur

Om du skulle vilja köpa fidgetleksaker till dig själv eller barnen så kan du med denna rabattkod – lekc14-b – få 15% på sortimentet hos Leksakscity. Passa på att kika, för de har ett stort sortiment med bra priser!

Min egen favorit är faktiskt en helt vanlig penna som jag ofta sitter och leker med. Allra bäst är den från BIC med fyra färger, den har jag pysslat med och snurrat på sedan barnsben och jag känner till varenda liten skråma på den som jag har just nu. Ska jag välja en favorit bland fidgetleksaker så blir det svårt. Jag gillar framförallt de mer sensoriska, så jag säger allt inom den delen!

Det finns många fördelar med att använda fidgetleksaker – fördelar som sträcker sig långt bortom barndomens utveckling. Om du letar efter sätt att lindra stress och ångest, förbättra ditt fokus och din koncentration eller helt enkelt öka dina energinivåer kan du överväga att ge fidgetleksaker ett försök. Du kanske blir förvånad över hur hjälpsamma de kan vara – även för oss vuxna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *