Några dagar i Paris

Några dagar i Paris

Jag åkte nyligen till Paris med mina vänner Adam och Lukas. Vi hade fantastiska dagar med att utforska staden och se oss omkring. En av höjdpunkterna på vår resa var så klart att besöka Eiffeltornet. Det var en fantastisk upplevelse att se denna ikoniska byggnad på nära håll. Vi njöt också av att promenera längs Seinefloden och besöka några av de berömda kyrkorna i Paris, som katedralen Notre Dame. På det hela taget var det en fantastisk resa och jag kan varmt rekommendera att besöka Paris om du får chansen!

Oväntat om Eiffeltornet

1. Eiffeltornet var inte tänkt att vara permanent. Det byggdes för världsutställningen 1889 och skulle egentligen bara vara uppe i 20 år. Det visade sig dock vara så populärt att det behölls och är nu en av de mest ikoniska byggnaderna i världen.

2. Eiffeltornet såldes nästan till skrot under andra världskriget. Den tyska militären ockuperade Paris under kriget och planerade att demontera Eiffeltornet för att använda metallen till vapen. De kunde dock inte göra det eftersom det var för svårt att ta ner.

3. Eiffeltornet har en hemlig lägenhet. Den ligger på toppen av tornet och användes en gång av Gustave Eiffel själv. Numera används det ibland för speciella evenemang eller övernattningar.

4. Eiffeltornet har ett eget postkontor. Du kan skicka brev och vykort härifrån med ett särskilt Eiffeltornsstämpel.

5. Eiffeltornet är inte symmetriskt. Tornets norra och södra ben är olika stora på grund av att marken lutar något åt det hållet.

Jag hoppas att du fann dessa fakta om Eiffeltornet intressanta! Om du någonsin får chansen att besöka Paris, se till att kolla in detta otroliga landmärke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *