Ensamheten i att vara ensamstående förälder

Ensamstående förälder

Det har gått nästan tre år sedan min skilsmässa, och även om E och jag fortfarande är goda vänner känner jag mig ibland otroligt ensam. Att vara ensamstående förälder är svårt nog, men lägg till pandemin och plötsligt känns det som om jag knappt håller huvudet ovanför vattenytan. Det är lätt att känna sig isolerad när man är hemma en stor del av tiden med små barn, men det finns sätt att bekämpa ensamheten. Här är några saker som har hjälpt mig.

  1. Hitta en stödgrupp
    Det finns andra föräldrar i samma situation som du, så att hitta en stödgrupp kan vara ovärderligt. Oavsett om det är en grupp på nätet eller en grupp på plats kan det vara till stor hjälp att prata med andra människor som förstår vad du går igenom. Det finns inget bättre än att beklaga sig med någon som förstår det.
  2. Skaffa en hobby
    Att ha något att fokusera på utanför föräldraskapet kan hjälpa dig att känna dig mer tillfredsställd. Det kan vara allt från att börja med trädgårdsarbete till att ta en onlinekurs om något du alltid velat lära dig mer om. Att ägna lite tid åt något som bara är för dig kan göra stor skillnad.
  3. Ta tid för vänner
    Även om du inte kan gå ut och träffa dina vänner så mycket som du skulle vilja, är det viktigt att du tar dig tid för socialt umgänge. Planera regelbundna videosamtal eller kaffedagar (via Zoom eller någon annan videoplattform) så att ni kan hålla kontakten och ha lite vuxensamtal. Vi behöver alla vårt eget gäng!

Om du känner dig ensam som ensamstående förälder ska du veta att du inte är ensam. Det finns saker du kan göra för att bekämpa isoleringen, som att hitta en stödjande gemenskap eller skaffa dig en hobby. Att avsätta lite tid varje vecka för att umgås med vänner är också avgörande. Du klarar det här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *