Mitt bästa recept på julskinka: Söt, välsmakande och läcker!

julskinka 2022

Som pappa till två små barn vet jag hur viktigt det är att göra julen speciell för dem. En av mina favoritfamiljetraditioner är vår årliga julskinkemiddag. Varje år provar jag ett nytt recept och justerar smaker och ingredienser tills jag hittar den perfekta kombinationen. I år delar jag med mig av mitt bästa recept på julskinka – sött, välsmakande och gott!

En av hemligheterna bakom mitt favoritrecept på julskinka är att hitta den rätta blandningen av sött och salt. För att göra detta gillar jag att använda en honungsglasyr på min skinka innan jag gräddar den i ugnen. För just det här receptet börjar jag med att kombinera 1,5 dl honung med 4 matskedar brunt socker i en liten skål. Efter att ha blandat dessa tills de är helt kombinerade, ställer jag blandningen åt sidan medan jag förbereder resten av ingredienserna

Nästa steg är apelsinjuiceglasyren. I en medelstor skål blandar du 1 dl apelsinjuice-koncentrat med 2 matskedar äppelcidervinäger, 1 matsked sojasås eller worcestershiresås (din önskan) och 2 matskedar dijonsenap. När allt är väl blandat häller du detta över din förberedda skinka i en ugnssäker form och sprider sedan din honungsbruna sockerblandning över den.

Täck slutligen skålen med aluminiumfolie och grädda i 175 grader i cirka två timmar eller tills termometern visar 63 grader när den sitter i mitten av skinkan. När den är genomkokt låt den svalna i cirka 15 minuter innan du serverar den till din familj och dina vänner – njut!

Inget säger mer jul än en stor saftig glaserad skinka! Med sin söta glasyr av honung och brunt socker som balanseras av en apelsinjuice-blandning kommer den garanterat att bli en succé för alla vid julbordet i år. Oavsett om du firar med familjen eller bara gör något speciellt åt dig själv – prova detta läckra recept på julskinka och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *