Att vara vän med sitt ex: Våra framgångsfaktorer efter skilsmässan

Att vara vän med sitt ex

Många kanske skulle se det som en utmaning, men jag har lyckats förvandla min tidigare relation med min exfru E till en stark vänskap. Att vara vän med sitt ex kanske låter svårt, men jag kan med handen på hjärtat säga att det har varit ett mycket värdefullt beslut för oss båda. Ännu viktigare, det har varit fantastiskt för våra barn, V och R.

Förståelse och respekt

En av de viktigaste framgångsfaktorerna i vår relation efter skilsmässan är förståelse och respekt. Vi var tydliga med att vi inte ville att våra barn skulle behöva hantera någon bitterhet eller konflikt mellan oss. Vi strävade efter att behandla varandra med respekt och visa förståelse för varandras behov och känslor. Det var naturligtvis inte alltid lätt, men det var absolut värt det.

Kommunikation är nyckeln

Kommunikation är en annan nyckelfaktor. Vi behövde kunna prata öppet och ärligt om våra känslor, problem och bekymmer. Att hitta en väg att kommunicera som fungerade för oss båda var avgörande. Vi lärde oss att lyssna, inte bara att prata, och vi försökte alltid att sätta barnens bästa framför våra egna behov.

Samarbeta som föräldrar

Vi var fast beslutna att fortsätta samarbeta som föräldrar. Det innebar att vi var tvungna att diskutera och besluta om saker som rörde barnen tillsammans. Vi tog beslutet att vi alltid skulle sätta barnens behov framför våra egna och arbeta tillsammans för att säkerställa deras välbefinnande. Detta har verkligen gynnat vår relation och bidragit till att vi kunnat bibehålla en stark vänskap efter skilsmässan.

Skapa en ny typ av relation

En annan viktig faktor var att skapa en ny typ av relation. Vi kunde inte bara fortsätta som vi var när vi var gifta. Vi behövde hitta ett nytt sätt att relatera till varandra som vänner snarare än partners. Vi arbetade hårt för att skapa en relation som var hälsosam och positiv för oss båda, och för våra barn.

Slutligen vill jag bara säga att jag vet att denna väg kanske inte passar för alla. Varje situation, varje par, varje individ är unik. Men om du är i en situation där du funderar på hur du kan ha en vänskaplig relation med ditt ex, hoppas jag att vår erfarenhet kan ge dig lite hopp och inspiration. Det kan verkligen vara möjligt, och det kan vara oerhört gynnsamt för alla inblandade, särskilt för barnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *