Årets odling med barnen

Årets odling med barnen

Våren är här och det är dags att börja planera för sommarens odling. Denna vår tänkte jag göra något annorlunda och sätta fröerna tillsammans med barnen. Detta är en perfekt aktivitet för att lära barnen om naturen, odling och ansvar.

Jag har alltid älskat att odla mina egna grönsaker och blommor. Det är något speciellt med att se din egen odling växa och mogna och till slut kunna njuta av frukten (och grönsakerna) av ditt arbete. Men det är inte bara en tillfredsställelse för mig, det är också en rolig aktivitet att göra tillsammans med barnen.

När jag tänker tillbaka på min egen barndom, så minns jag att jag alltid var fascinerad av naturen och allt som växte och frodades. Jag hoppas att jag kan ge samma kärlek och fascination till mina egna barn genom att lära dem om odling och hur man tar hand om växter.

När det gäller själva sådden, är det viktigt att välja rätt fröer för vårt klimat och väderförhållanden. Vi måste också säkerställa att vi har rätt jordblandning och förutsättningar för att fröerna ska växa och mogna till vackra och hälsosamma växter.

Det kommer också att vara viktigt att lära barnen om vattning och beskärning, så att vi kan ta hand om växterna på bästa sätt. Men mest av allt, hoppas jag att vi kan ha roligt tillsammans och lära oss nya saker om naturen och odling.

Så nu är det dags att börja planera för vår odling, att köpa fröer och förbereda jorden. Jag ser fram emot en vårfull och rolig säsong tillsammans med barnen. Vem vet, kanske vi till och med kommer att få en grönsaksodling att skryta med till middagsbordet?

Stay tuned för uppdateringar om vår odling!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *