Vår egen aktivitetskalender

Egen julkalender

Jag är ensamstående pappa och mitt liv har förändrats avsevärt under det senaste året. Med två små barn och ett heltidsjobb som ekonom har jag varit tvungen att lära mig hur jag ska få ut det mesta av vår tid tillsammans. Vi (kanske mest jag) bestämde oss nyligen för att planera in några roliga aktiviteter som vi kan göra tillsammans under december månad och det var fantastiskt roligt!

En av våra favoritaktiviteter är att göra snöänglar i vår trädgård. Även om det kan vara lite kyligt ute älskar barnen att springa runt i snön och bli alldeles uppklädda. Vi gillar också att gå på promenader i skogen i närheten av vårt hus där vi kan utforska och leta efter vilda djur – inte alltid vi hittar något, men jakten är nog så spännande!

Vi älskar att tillbringa tid inomhus också! Jag hittade också ett roligt spel på nätet som vi alla tycker om att spela och som heter ”Guess The Picture” – det liknar charader men med bilder i stället. Vi försöker också vara kreativa genom att hitta på roliga konstprojekt som att måla stenar eller göra hemmagjorda juldekorationer av återvunnet material

Slutligen är ett av mina favoritsätt att tillbringa tid med barnen att baka tillsammans. Det är inte bara roligt, utan de lär sig också något nytt varje gång de hjälper mig att mäta ingredienser eller blanda ihop saker! Dessutom får vi något gott att äta efteråt. Några av våra favoritrecept är chokladkakor, bananbröd och havregryns-russinmuffins (som jag ännu inte har lyckats fullända!)

På det hela taget har det varit en otroligt givande erfarenhet att planera aktiviteter för mig och mina barn. Det ger oss inte bara kvalitetstid för att knyta band till varandra utan hjälper oss också att hålla fokus på att ha roligt även när det är svårt! Oavsett om du letar efter utomhusunderhållning eller underhållning inomhus finns det gott om idéer om du är tillräckligt kreativ! Jag hoppas att det här blogginlägget inspirerar andra ensamstående föräldrar där ute som vill se till att deras barn också får en minnesvärd december!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *