Konferens i Florens 2023?

Konferens i Florens, Toscana

2018 skickades jag för att bevaka konferensen State of the Union för mitt dåvarande jobb, och det var en upplevelse jag aldrig kommer att glömma. Dels för att konferensen var så otroligt välordnad med ett intressant innehåll, men det var även första gången jag besökte Italien, Toscana och inte minst Florens. Jag blev förälskad i staden direkt. Maten, kulturen, människorna – jag skulle kunna fortsätta och fortsätta om vad som gjorde Florens så speciellt för mig.

Det finns nu en plan för SOU2023 och jag skulle gärna besöka även denna konferens för att ta del av ett större område av Toscana, kanske även hinna besöka Pisa. Tyvärr tror jag inte att det kommer hända, då det inte riktigt är en del av mina nuvarande arbetsuppgifter. Men man kan ju alltid försöka!

Jag har faktiskt lobbat mot ledningen för att vi borde förlägga vår kickoff på företaget nästa år till just någon av städerna i Toscana. Jag tänker att en konferens i Florens har många fördelar jämfört med en i nån tråkig, regnig håla hemma i Sverige i april.

1. Vädret i Toscana

Vädret är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när man väljer plats för en konferens. Florens har en medeltemperatur på 21 grader i april, medan Tranås har en dagsmedeltemperatur på bara 11 grader. Detta gör Florens till en mycket mer tilltalande destination för en konferens, eftersom deltagarna kan njuta av staden utan att behöva oroa sig för att frysa.

2. Platser i Toscana

Palazzo Vecchio, Florens
Photo by Matteo Kutufa on Unsplash

I Florens finns ett antal platser i världsklass som skulle vara perfekta för en konferens. Palazzo Vecchio, till exempel, är ett vackert bevarat renässanspalats som skulle utgöra en elegant och unik miljö för ett evenemang. Tranås har däremot inga lokaler som kan jämföras med Palazzo Vecchio.

3. Toscana är mer prisvärt än Sverige

Ett annat viktigt övervägande när man väljer plats för en konferens är kostnaden. Florens är en relativt prisvärd stad, med hotell och restauranger till rimliga priser. Sverige däremot är ett av de dyraste länderna i Europa. Detta gör det svårt att hitta prisvärda boenden och matställen för konferensdeltagarna. Ens i Tranås…

4. Tillgänglighet

Florens är också en mycket tillgänglig stad, med två internationella flygplatser. Det tar cirka tre timmar att flyga dit, lika lång tid som det tar med tåg – i bästa fall – till Tranås.

Vi var nyligen i Tranås på en jobbgrej, inget illa om staden, men den har inte riktigt lika mycket att erbjuda som en konferens i Florens. Speciellt inte i april.

Jag tror att det skulle bli en fantastisk upplevelse för alla, och jag vet att jag skulle älska det. Det skulle vara ett perfekt tillfälle att visa mina kolleger hur fantastisk regionen Toscana och staden Florens är. Vem vet, kanske blir de lika förälskade i staden som jag blev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *