Att få inneblommor att överleva

5 tåliga växter för oss utan gröna fingrar

Jag måste erkänna att jag inte alltid har de grönaste fingrarna när det kommer till att ta hand om blommor och växter inomhus. Ibland känns det som att jag bara behöver titta på dem för att de ska vissna och dö. Men efter lite forskning och många försök har jag hittat några växter som är betydligt mer förlåtande för oss som har svårt att få blommor att överleva inomhus.

Här är mina fem bästa tips på tåliga växter som klarar av både glömska och mindre optimala förhållanden.

1. Tåliga suckulenter

Suckulenter är ofta ett säkert kort för oss som inte är experter på växter. De lagrar vatten i sina tjocka blad och klarar därför av att torka ut mellan vattningarna. Ett exempel på en tålig suckulent är aloe vera, som dessutom har många användbara egenskaper.

2. Snake plant (Sansevieria)

Snake plant, eller svärmorstunga på svenska, är en mycket tålig och lättskött växt som klarar av både soliga och skuggiga lägen. Den behöver inte vattnas särskilt ofta och är därför perfekt för oss som glömmer bort vattningen ibland.

3. Zamioculcas (ZZ-växt)

ZZ-växten är en annan växt som är känd för att vara lättskött och tålig. Den klarar av att stå i både sol och skugga och behöver inte vattnas ofta. Dessutom är den väldigt effektiv på att rena inomhusluften.

4. Pilea (Elefantöra)

Elefantöra är en söt liten växt som är enkel att ta hand om. Den trivs i indirekt ljus och behöver inte mycket vatten. Eftersom den inte blir särskilt stor passar den perfekt på en fönsterbräda eller i en bokhylla.

5. Fikus (Ficus)

Fikusväxter finns i många varianter och storlekar, men gemensamt för dem är att de oftast är tåliga och lättskötta. De trivs i ljusa och halvskuggiga lägen och behöver inte vattnas alltför ofta.

Så om du, precis som jag, har haft svårt att få blommor att överleva inomhus kan dessa växter vara ett bra alternativ. Ge dem en chans och förvandla ditt hem till en grön oas utan att behöva oroa dig för att de ska dö vid minsta lilla misstag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *