Träning

Träning

Jag har en envis inställning till träning. Jag gillar verkligen inte att göra det, men jag vet att det är viktigt för min hälsa, så jag tvingar mig själv att göra det ändå. Jag brukar springa eller gå till gymmet, men jag tycker verkligen inte om det. Jag skulle mycket hellre sitta hemma och titta på tv eller fiska. Men jag vet att om jag inte motionerar kommer jag att bli fet och ohälsosam, så jag biter ihop tänderna och gör det ändå.

Fem tips för att komma igång med träningen om ett effektivt träningsprogram:

1. Sätt upp några mål – Vad vill du uppnå med din träning? Oavsett om det handlar om viktminskning, ökad kondition eller helt enkelt om att minska stressen kan du hålla dig motiverad genom att sätta upp mål.

2. Hitta en aktivitet som du tycker om – Om du hatar att springa, gör det inte! Det finns det finns många andra aktiviteter som ger dig ett bra träningspass utan att det känns som tortyr.

3. Börja i liten skala – Försök inte att göra för mycket för tidigt. Om du börjar från en mycket stillasittande livsstil bör du gradvis öka dina aktivitetsnivåer så att din kropp hinner anpassa sig.

4. Skapa en viss struktur – Det kan vara det kan vara så enkelt som att bestämma sig för att träna tre gånger i veckan i 30 minuter per gång. Att ha en plan hjälper till att göra motion till en regelbunden vana.

5. Få stöd – Om du har svårt att hålla dig till ditt träningsprogram kan du överväga att skaffa en träningskompis eller gå med i en klass. Att veta att någon räknar med dig kan vara en stor motivation.

Om inget av detta passar dig – bit ihop och gör det ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *