Auchentoshan Three Wood – ny favorit

Auchentoshan Three Wood

Nyss var min favoritwhisky Ardbeg Uigeadail, en utsökt skotsk whisky från Islay. Dess komplexa smakprofil med rökiga och söta toner fick mig att återkomma till den för mer. Men i år bestämde jag mig för att prova något nytt och gick över till Three Wood från Auchentoshan. Och jag är så glad att jag gjorde det eftersom den snabbt har blivit min favoritwhisky!

Three Wood är en single malt Scotch lagrad på sherry-, bourbon- och olorosofat. När de kombineras tillsammans skapar de en mjuk smakprofil med inslag av vanilj, honungskakor och torkade frukter som aprikos och dadlar. Den är tillräckligt mild för att du ska kunna njuta av den ren eller på is, men ändå komplex nog för att stå upp i din favoritcocktail.

En annan anledning till varför jag älskar Three Wood är att den kommer till en överkomlig prislapp. Jämfört med andra whiskys med hög kvalitet på marknaden idag är Three Wood mycket mer rimligt prissatt, vilket innebär att du kan njuta av den utan att gå i konkurs.

Slutligen är det som gör Three Wood så bra att den är otroligt mångsidig för alla tillfällen. Vare sig du står värd för en middagsbjudning med nära vänner eller bara vill ha något speciellt till dig själv efter en lång arbetsdag kommer denna whisky inte att göra dig besviken! Du kan använda den som bas för avancerade cocktails som Manhattans eller Old Fashioneds eller bara smutta på den ren – vad som än passar dig!

På det hela taget var bytet från Ardbeg Uigeadail till Three Wood från Auchentoshan det bästa (och enda 😆) beslutet jag tagit i år när det gäller mina whiskypreferenser. Inte bara dess mjuka smakprofil gör den njutbar vid alla tillfällen, utan dess överkomliga prislapp gör att jag inte behöver spendera en arm och ett ben varje gång jag köper en flaska! Om du letar efter en fantastisk whiskyupplevelse testa Three Wood från Auchentoshan – du kommer inte att bli besviken!

Sláinte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *