Att städa upp efter jul och förbereda sig för det nya året

Äntligen vardag

Det är den tiden på året igen – det är dags att plocka bort dekorationerna, packa ihop julklapparna och återgå till våra normala rutiner. Som pappa till två små barn är jag definitivt glad över att komma tillbaka till mitt normala hem och mina normala rutiner efter några hektiska veckor av julfirande.

Julen är alltid lite kaotisk i mitt hus – julgranar, dekorationer, presenter, familjebesök… du vet vad! Men även om det kan vara ganska överväldigande ibland skulle jag ändå inte byta ut det mot något annat i världen. Det är så trevligt att se barnens ansikten lysa upp när de öppnar sina julklappar på juldagsmorgonen eller när vi har familjen på middag på julafton.

Men när alla festligheter är över och alla dekorationer har tagits ner och packats undan är jag alltid tacksam för en chans att slappna av och njuta av lite lugn och ro. Det finns inget bättre än att komma hem efter en lång arbetsdag och se ett rent hus utan kladd från halvätna godisar och granbarr som ligger utspridda.

Eftersom jag inte tycker om att träna (jag vet – säg inget till min läkare!) innebär mer fritid att jag kan ägna mig åt en av mina andra favoritsysselsättningar – att titta på tv-serier eller lyssna på musik/podcasts med Calle som ligger ihopkrupen bredvid mig i soffan. Det är ett så trevligt sätt att varva ner efter julens jäkt!

Jag älskar att fira jul varje år med barnen, men det är också trevligt när allting lugnar ner sig och det normala livet återupptas igen. Att ha dessa veckor framför sig utan några större åtaganden är precis vad den här pappan behöver innan han laddar upp för ett nytt spännande år som väntar! Vi hoppas att 2023 ger många fler lyckliga minnen tillsammans som familj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *